Onderwijs 

Clavis Uitgeverij is geen educatieve uitgeverij, maar we weten intussen uit de vele reacties die we uit het onderwijs krijgen dat veel van onze boeken een vast plekje hebben gekregen in de klas. Met de filosofie waarmee Clavis Uitgeverij boeken uitgeeft, zijn er vanzelfsprekend veel aanknopingspunten met de onderwijspraktijk. Wij geloven namelijk dat de wereld van morgen er zal uitzien zoals de kinderen er vandaag over dromen. Daarom zijn we erg bekommerd over het welzijn van kinderen en zijn de boeken die bij Clavis Uitgeverij verschijnen pedagogisch ondersteunend.

Elke dag weer opnieuw staat u voor de klas, niet alleen met een pedagogische opdracht, maar ook met de zorg dat het wel goed gaat met al die kinderen. Voor beide opdrachten zijn kinderboeken vaak zeer handig. Thema’s worden aangereikt, taalkennis wordt aangescherpt, verhalen komen tot leven. Kinderboeken blijken goede hulpmiddelen te zijn om bij tal van opvoedkundige gelegenheden te worden gebruikt.

Vormingen

Onze workshops en cursussen richten zich op jouw professionele ontwikkeling en deskundigheidsbevordering. Je leert er de nieuwste technieken voor taal, lezen en STEM

Deze navormingen vertrekken allemaal vanuit verhalen, maar daar blijft het niet bij! Ontdek hoe verhalen techniek en wetenschap tot leven brengen, hoeveel muziek er in verhalen klinkt en hoe verhalen jou en jouw groep of klas helpen om na te denken over thema’s als identiteit en cultuur.

Bekijk onze navormingen in België

Bekijk onze nascholingen in Nederland

Klasbezoeken

Ontdek, ervaar, experimenteer en leer. Leerlingen worden uitgedaagd hun talenten te ontwikkelen, hun creativiteit te gebruiken en hun sociale vaardigheden te versterken.

Hoe? Met spannende en leerzame opdrachten waarin taal, techniek, muze, wetenschap en nieuwe media zijn geïntegreerd en vertrekkende vanuit spannende verhalen.

Bekijk ons aanbod klasbezoeken in België

Bekijk ons aanbod klasbezoeken in Nederland

Anderstalige prentenboeken

Wist je dat we ook een heel aanbod anderstalige prentenboeken hebben? Zo kan iedereen genieten van een leuke boek en voorleesmoment. Ideaal om ouders te betrekken in de klas en in hun eigen taal voor te lezen terwijl jij zelf bijvoorbeeld de Nederlandse versie erbij leest.

Bekijk de anderstalige prentenboeken

Posters in je klas

Vrolijk je klaslokaal op met de kleurrijke posters van bekende Clavis prentenboeken (formaat: 50x70cm). Je kan een posterpakket met 5 verschillende posters bestellen via bestel@clavisbooks.com. De posters zijn ongevouwen en worden in een kartonnen koker opgestuurd. Prijs: 7 euro inclusief verzendkosten.

Het aanbod wisselt regelmatig.

Schermafbeelding 2020-11-30 om 13.43.56 Schermafbeelding 2020-11-30 om 13.44.46 Schermafbeelding 2020-11-30 om 13.43.16 Schermafbeelding 2020-11-30 om 13.43.32 Schermafbeelding 2020-11-30 om 13.46.10

 

Nodig een auteur of illustrator uit in je klas

Heel wat van onze auteurs en illustratoren geven lezingen en workshops in scholen en bibliotheken.  Zo’n auteurslezing wakkert de zin in en honger naar boeken enorm aan en prikkelt de nieuwsgierigheid en interesse van de kinderen. Voor de auteur of illustrator werkt de dialoog met de kinderen al even inspirerend. U kunt bovendien een financiële toelage aanvragen via het Vlaams Fonds voor de Letteren of via Stichting Schrijvers, School, Samenleving.

Voor meer informatie: in Vlaanderen: www.auteurslezingen.be in Nederland: www.sss.nl

 

Boekbespreking

Houden jouw leerlingen een boekbespreking?  Stimuleer hen dan om verrassend uit de hoek te komen en te scoren bij hun vrienden: lezen ze een Clavis-boek, dan kunnen ze bij Clavis leuke boekenleggers aanvragen voor alle klasgenoten.

Hoe werkt dit?

Lesmateriaal

Voor een aantal boeken ontwikkelden we samen met Juf Bianca, Juf Sanne en kleuteruniverstiteit leuk lesmateriaal. Zo kan je makkelijk met onze boeken aan de slag in jouw klas.

Bekijk het lesmateriaal 

Leeskalenders - wij lezen 15 minuten per dag

Stimuleer kinderen thuis en in de klas om elke dag 15 minuten te lezen.

Download voor elke maand een leuke leeskalender.

Kleurplaten

Ben je op zoek naar kleurplaten om in de klas te gebruiken? Je vindt hier een overzicht van de kleurplaten die gemaakt zijn bij de prentenboeken.

Op Pinterest vind je nog veel kleurplaten, kalenders en lesmateriaal!

             97890448 2018-01-22 om 11.29.40             97890448 2018-01-22 om 11.31.05                  HalloweenKleurplaat
               kleurplaatpinsessen               kleurplaat_rikki_is_jarig                 kleurplaat_op_de_grote_wc
Schermafbeelding 2017-01-18 om 14.18.21 Schermafbeelding 2018-05-24 om 12.08.30  pinterest