contact

Wij zijn te vinden op volgend adres:

Clavis Uitgeverij
Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4b
B 3511 Hasselt

T +32 11 28 68 68  |  F +32 11 28 68 69
BTW BE 0421.180.334  

Clavis Uitgeverij
Pand Noord
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam 
T +31 20 408 40 70 |  F +31 20 408 30 77
BTW NL 8092.92.075.B01 

info@clavisbooks.com

 

Clavis Conceptwinkel

1. Clavis Conceptwinkel Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4B
3511 Hasselt

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 tot 17:00
Zaterdag: 10:00 tot 18:00

Maandag en zondag gesloten.
Tijdens evenementen die op zon- of feestdagen doorgaan is de winkel wel geopend. Evenementen worden aangekondigd op de homepagina.

Contact:
T +32 11 26 99 51
conceptwinkel@clavisbooks.com

 

2. Clavis Conceptwinkel Kapelstraat
Kapelstraat 10
3500 Hasselt

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 18:00

Contact:
T +32 11 26 11 31
conceptwinkel@clavisbooks.com

 

Volg ons ook op: facebook    twitter

 

Samen vormen wij een hecht en enthousiast team

Groepsfoto

Bereikbaarheid en parking

Bekijk hier het kaartje via GoogleMaps.

Met de wagen
Op de E313 (Antwerpen-Luik) neem je afrit 27 (Hasselt West). Volg de N2 richting Diest. Net na warenhuis Carrefour sla je rechtsaf. Vanaf daar volg je de signalisatie tot op de parking van de abdijsite. De parking is gratis. Vanaf de parking loopt er een door bomen omgeven voetpad tot aan het poortgebouw. Aangekomen aan het poortgebouw sla je linksaf. Je zal van ver onze Clavis vlaggen zien wapperen, deze bevinden zich aan de ingang van onze conceptwinkel, waar u zich mag aanmelden.

Met het openbaar vervoer
Neem de trein tot in het station van Hasselt. Op het stationsplein neem je bus 51 tot aan de halte Herkenrode Brug. Vanaf de bushalte zie je dan de ingang van het domein en dan is het nog wel even wandelen tot aan de abdij en de Clavis conceptwinkel.
Sommige andere buslijnen passeren ook in de buurt van onze site, kijk dit op voorhand even na op de website van de lijn: via de routeplanner kan je alle lijnen opzoeken vanaf het station tot aan de halte Kuringen Herkenrode Abdij rond het gewenste vertrekuur.
In de weekends rijden bus H01 en bus H10 zelfs het domein op tot aan de parking.

Met de fiets
De Abdijsite Herkenrode ligt tussen knooppunt 94 en 95 van het Limburgse fietsroutenetwerk, dat de hele regio verbindt. Het bezoekersonthaal is een erkend fietscafé. Er is een fietsparking voorzien.

Parking
Voor de abdijsite is er een ruime parking tussen de dreven. De parking is gratis. Parkeren in de dreven is verboden.


 

Onze missie

De wereld van morgen zal eruitzien als de dromen van de kinderen van vandaag.

Vaak geeft wat kleine jongens en meisjes spelen al aan wat zij in hun latere leven zullen doen en hoe zij hun rol in de wereld zullen invullen. Opvoeding is een van de hoekstenen van een betere wereld. Hoe vroeger attitudes verworven zijn, hoe steviger en hechter ze zijn. Met kinderboeken kun je kinderen leren omgaan met hun emoties en angsten, hun fantasie stimuleren, hun inzicht geven in eigen doen en laten, hun de verhoudingen tussen mensen leren kennen, hun het verschil tussen goed en kwaad leren zien.

Daarenboven schept een boek en zijn spannende inhoud een band tussen ouder en kind.

Als we het gedrag van volwassenen verklaren door het geluk of ongeluk dat hun kinderjaren heeft getekend, zijn we verplicht ons uiterste best te doen om de kinderen van nu een droomrijke, stimulerende en veilige tijd te bezorgen. Boeken die dicht bij kinderen en hun emoties staan, zijn daar een perfect hulpmiddel bij.

 

 

Persberichten

 

 

nieuw talent 

Clavis Uitgeverij is steeds op zoek naar nieuw talent. Jouw manuscripten, gedichten of illustraties zijn dus altijd welkom!

 

Open illustratorendagen

Je bent ook steeds welkom op onze open illustratorendagen waar je werk discreet door de uitgever beoordeeld wordt.

Dit gebeurt vier keer per jaar in onze kantoren in Hasselt en Amsterdam. Op die dag mag iedere illustrator zonder afspraak tussen 10u00 (11u00 in Amsterdam) en 17u00 zijn/haar werk aan onze uitgever komen laten zien. Je krijgt dan meteen nuttige tips en feedback over je werk.

Zeker een aanrader om ons te overtuigen van je talent.

In onderstaand lijstje vind je de juiste data:

Voor alle duidelijkheid, deze dagen zijn bedoeld om illustraties en beeldend materiaal te bekijken, niet om manuscripten, verhalen of tekstmateriaal te beoordelen. Voor dat laatste hanteren we onze gebruikelijke procedure (hierboven vermeld). 

 

Keycolors - Illustrator’s Award

DE INTERNATIONALE WEDSTRIJD VOOR HET BESTE ONUITGEGEVEN PRENTENBOEK

Om de twee jaar organiseert Clavis deze wedstrijd in samenwerking met Het Stadsmus. Deelnemers maken een prentenboek voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Een vakjury beoordeelt artistieke, literaire en kindgerichte kwaliteiten van de inzendingen. De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis Uitgeverij uitgegeven. Aan deze prijs en de prentenboeken die eruit voortkomen wordt veel aandacht besteed in de pers en op buitenlandse uitgeversbeurzen. De unieke prijs is dan ook voor veel illustratoren het begin van een succesvolle, internationale carrière.

Dus... Waar wacht je nog op? Neem alle info door op de website en blaas ons van onze sokken met jouw creativiteit!

 

Vacatures  

Clavis Uitgeverij is voor haar locatie te Hasselt op zoek naar een 

Redacteur, m/v, deeltijds (4/5de)

Functieomschrijving

Bedrijfsinformatie

Clavis Uitgeverij is een van de grootste kinder- en jeugdboekenuitgevers in het Nederlandse taalgebied met vestigingen in Hasselt, Amsterdam en New York, en met een sterke internationale uitstraling. Clavis bestaat uit een dynamisch en creatief team van 33 mensen die jaarlijks 250 nieuwe titels, 100 herdrukken en wereldwijd honderden licentiecontracten realiseren. Bij ons staat de liefde voor kinderen en boeken centraal.

Gewenst profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met:

Wij bieden:

- de gedroomde job voor iemand met liefde voor taal;
- een creatief werkklimaat met veel flexibiliteit;
- salariëring volgens de cao voor het boeken- en uitgeverijbedrijf.

Contact

Als je wilt meewerken aan onze filosofie ‘Wij maken kinderdromen waar’, solliciteer dan direct en stuur je periode van beschikbaarheid, je CV en motivatiebrief vóór 23/11/18 naar Clavis Uitgeverij, t.a.v. Eva Mariën, eva@clavisbooks.com.

 

Clavis Uitgeverij is voor haar locatie te Amsterdam op zoek naar een 

Marketing stagiair(e), m/v, voltijds

Functieomschrijving

Bedrijfsinformatie

Clavis Uitgeverij is een van de grootste kinder- en jeugdboekenuitgevers in het Nederlandse taalgebied. Met vestigingen in Hasselt, Amsterdam en New York heeft Clavis Uitgeverij een sterke internationale uitstraling. Jaarlijks realiseert Clavis Uitgeverij 250 nieuwe titels, 170 herdrukken en wereldwijd honderden licentiecontracten. Onze titels stimulerende fantasie, zetten aan het denken én aan het dromen. Clavis Uitgeverij gelooft dat de wereld van morgen eruit zal zien zoals de dromen van de jongeren van vandaag. Onze bedrijfsslogan is dan ook: wij maken kinderdromen waar.

Gewenst profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar:

Wij bieden:

- Een stage van minimaal 5 maanden
- Een interessante en afwisselende stageplek, met veel ruimte voor eigen initatief en ontplooiing
- Goede begeleiding
- Een prima werklocatie

Contact

Als je wilt meewerken aan onze filosofie ‘Wij maken kinderdromen waar’, solliciteer dan direct en stuur je periode van beschikbaarheid, je CV en motivatiebrief naar: Clavis Uitgeverij, t.a.v. Eva Mariën, eva@clavisbooks.com.