Herkenrode3

 Onze uitgeverij

  Wij zijn te vinden op volgende adressen:

  Clavis Uitgeverij | Clavis bv

  Abdijsite Herkenrode
  Herkenrodeabdij 4b
  3511 Hasselt
  België

Clavis Uitgeverij | Avain bv

Het Hooge Huys
Sint Laurensstraat 1
1811 KM Alkmaar 
Nederland

  T +32 11 28 68 68
  BTW BE 0421.180.334 

  info@clavisbooks.com 

T +31 85 086 62 00
KvK 34140489
BTW NL 809292075B01 

 

 

Onze winkels 

Alle Clavis Conceptwinkels

 

België

1. Clavis Conceptwinkel Herkenrode
Herkenrodeabdij 4B
3511 Kuringen (Hasselt)

2. Clavis Conceptwinkel Hasselt
Kapelstraat 10
3500 Hasselt

3. Clavis Conceptwinkel Brugge
Sint-Amandsstraat 5
8000 Brugge

 

 

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag: 13:00-17:00 

Zaterdag: 10:00-17:00

 

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 10:00-18:00

 

 

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 10:00-18:00

 

 

 

Contact:
T +32 11 26 99 51

Contact:
 T +32 11 26 11 31

   Contact:
   T +32 50 60 31 36

 

E-mailadressen:
conceptwinkel.herkenrode@clavisbooks.com
conceptwinkel.hasselt@clavisbooks.com
conceptwinkel.brugge@clavisbooks.com

 

Nederland

4. Clavis Conceptwinkel Alkmaar
Sint Laurensstraat 1
1811 KM Alkmaar
Nederland

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 18:00

Momenteel beperkte openingstijden omwille van COVID 19-maatregelen.

Contact: T +31 85 086 62 00
conceptwinkel.alkmaar@clavisbooks.com

 

Tijdens evenementen die op zon- of feestdagen doorgaan zijn de winkels wel geopend. Evenementen worden aangekondigd op de homepagina

Volg ons ook op: facebook    twitter

 

Samen vormen wij een hecht en enthousiast team

Groepsfoto_2021_01c

 

Bereikbaarheid en parking Herkenrodeabdij

Bekijk hier het kaartje via GoogleMaps.

Met de wagen
Op de E313 (Antwerpen-Luik) neem je afrit 27 (Hasselt West). Volg de N2 richting Diest. Net na warenhuis Carrefour sla je rechtsaf. Vanaf daar volg je de signalisatie tot op de parking van de abdijsite. De parking is gratis. Vanaf de parking loopt er een door bomen omgeven voetpad tot aan het poortgebouw. Aangekomen aan het poortgebouw sla je linksaf. Je zal van ver onze Clavis vlaggen zien wapperen, deze bevinden zich aan de ingang van onze conceptwinkel, waar u zich mag aanmelden.

Met het openbaar vervoer
Neem de trein tot in het station van Hasselt. Op het stationsplein neem je bus 51 tot aan de halte Herkenrode Brug. Vanaf de bushalte zie je dan de ingang van het domein en dan is het nog wel even wandelen tot aan de abdij en de Clavis conceptwinkel.
Sommige andere buslijnen passeren ook in de buurt van onze site, kijk dit op voorhand even na op de website van de lijn: via de routeplanner kan je alle lijnen opzoeken vanaf het station tot aan de halte Kuringen Herkenrode Abdij rond het gewenste vertrekuur.
In de weekends rijden bus H01 en bus H10 zelfs het domein op tot aan de parking.

Met de fiets
De Abdijsite Herkenrode ligt tussen knooppunt 94 en 95 van het Limburgse fietsroutenetwerk, dat de hele regio verbindt. Het bezoekersonthaal is een erkend fietscafé. Er is een fietsparking voorzien.

Parking
Voor de abdijsite is er een ruime parking tussen de dreven. De parking is gratis. Parkeren in de dreven is verboden.

 

Onze missie

De wereld van morgen zal eruitzien als de dromen van de kinderen van vandaag.

Vaak geeft wat kleine kinderen spelen al aan wat zij in hun latere leven zullen doen en hoe zij hun rol in de wereld zullen invullen. Opvoeding is een van de hoekstenen van een betere wereld. Hoe vroeger attitudes verworven zijn, hoe steviger en hechter ze zijn. Met kinderboeken kun je kinderen leren omgaan met hun emoties en angsten, hun fantasie stimuleren, hun inzicht geven in eigen doen en laten, hun de verhoudingen tussen mensen leren kennen, hun het verschil tussen goed en kwaad leren zien.

Daarenboven schept een boek en zijn spannende inhoud een band tussen ouder en kind.

Als we het gedrag van volwassenen verklaren door het geluk of ongeluk dat hun kinderjaren heeft getekend, zijn we verplicht ons uiterste best te doen om de kinderen van nu een droomrijke, stimulerende en veilige tijd te bezorgen. Boeken die dicht bij kinderen en hun emoties staan, zijn daar een perfect hulpmiddel bij.

 

Ons uitgeefbeleid

Ieder mens is anders. De wereld is een prachtige plek vol verschillende culturen, levensbeschouwingen, meningen en ervaringen. Dat is de schoonheid en de kracht van de mens.

Goede literatuur laat die rijkdom zien. Elke auteur heeft een eigen stem, elk verhaal heeft een eigen gevoel, elke lezer heeft een eigen interpretatie. Sommige boeken laten je even ontsnappen uit de werkelijkheid, terwijl andere boeken je juist keihard confronteren met de realiteit. Die rijkdom maakt lezen zo mooi.

Clavis uitgeverij gelooft in de kracht van verscheidenheid. Zoveel verhalen, zoveel schrijvers, zoveel lezers. Er is misschien geen boek voor iedereen, maar er is wel voor iedereen een boek.

 

Persberichten

 

 

nieuw talent 

Clavis Uitgeverij is steeds op zoek naar nieuw talent. Jouw manuscripten, gedichten of illustraties zijn dus altijd welkom!

 

Open illustratorendagen

Onze 'Open illustratorendagen' maken weldra plaats voor een nieuw concept. Meer nieuws volgt!

 

KeyColours Competition - International award for the best picture book concept

DE INTERNATIONALE WEDSTRIJD VOOR HET BESTE ONUITGEGEVEN PRENTENBOEK

Om de twee jaar organiseert Clavis Uitgeverij deze wedstrijd in samenwerking met de Stad Hasselt en Het Stadsmus. Deelnemers maken een prentenboek voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Een vakjury beoordeelt artistieke, literaire en kindgerichte kwaliteiten van de inzendingen. De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis Uitgeverij uitgegeven. Aan deze prijs en de prentenboeken die eruit voortkomen wordt veel aandacht besteed in de pers en op buitenlandse uitgeversbeurzen. De unieke prijs is dan ook voor veel illustratoren het begin van een succesvolle, internationale carrière.

Dus... Waar wacht je nog op? Neem alle info door op de website en blaas ons van onze sokken met jouw creativiteit!

 

Vacatures  

 

Clavis Uitgeverij is voor haar locatie in Herkenrode op zoek naar een

Management Assistant (voltijds, onbepaalde duur)

Ben jij een manusje-van-alles die graag op diverse vlakken het reilen en zeilen binnen een bedrijf ondersteunt, die als aanspreekpunt voor de collega's fungeert en creatief zoekt naar oplossingen voor wat er ook op je pad komt? En kijk je uit naar een toffe werkplek in een creatieve en dynamische werkomgeving te Herkenrode? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Clavis Uitgeverij is een van de grootste kinderboekenuitgevers in het Nederlandse taalgebied. Met vestigingen in Hasselt, Alkmaar en New York heeft Clavis Uitgeverij een sterke internationale uitstraling. Jaarlijks realiseert Clavis Uitgeverij 300 nieuwe titels, 170 herdrukken en wereldwijd honderden licentiecontracten. Onze titels stimuleren de fantasie, zetten aan het denken én aan het dromen. Clavis Uitgeverij gelooft dat de wereld van morgen eruit zal zien zoals de dromen van vandaag. Onze bedrijfsslogan is dan ook: wij maken kinderdromen waar.

Jouw rol in een notendop

Je bent verantwoordelijk voor de dagdagelijkse ondersteuning van de directie en het personeel. Je functie is dan ook erg divers en afwisselend.

Je takenpakket

Wij zoeken iemand die... 

Wij bieden:

- Een plaats binnen een ambitieus team waarin je warm onthaald wordt
- Een bijzonder fijne werkomgeving op het statige Herkenrode domein
- Een uitdagende functie met een divers takenpakket
- markconforme salariëring (CAO Uitgeverij)

Contact

Zie je het al helemaal zitten? Solliciteer dan direct en stuur je CV en motivatiebrief naar Clavis Uitgeverij t.a.v. Eva Mariën via sollicitaties@clavisbooks.com.

Clavis Uitgeverij
Herkenrodeabdij 4b
3511 Hasselt
T. +32 28 68 66

 

Clavis Uitgeverij is voor haar locatie in Hasselt centrum op zoek naar een

Enthousiaste winkelmedewerker (4/5, onbepaalde duur)

Heb jij een hart voor kinderboeken?

Je bent gepassioneerd door kinderboeken, het is voor jou een droom om in een boekhandel te werken en je vindt het geweldig om (voorlees)activiteiten te organiseren die aansluiten bij de leefwereld van kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Clavis Uitgeverij is een van de grootste kinderboekenuitgevers in het Nederlandse taalgebied. Met vestigingen in Hasselt, Alkmaar en New York heeft Clavis Uitgeverij een sterke internationale uitstraling. Jaarlijks realiseert Clavis Uitgeverij 300 nieuwe titels, 170 herdrukken en wereldwijd honderden licentiecontracten. Onze titels stimuleren de fantasie, zetten aan het denken én aan het dromen. Clavis Uitgeverij gelooft dat de wereld van morgen eruit zal zien zoals de dromen van vandaag. Onze bedrijfsslogan is dan ook: wij maken kinderdromen waar.

Jouw rol in een notendop

Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van onze boeken in de Clavis Conceptwinkel in het centrum van Hasselt. Je bent een ambassadeur voor ons fonds: je kunt advies geven en je bent kind- en klantvriendelijk. Je zorgt voor een mooie uitstraling van de conceptwinkel en een correct kassa- en voorraadbeheer. Je organiseert samen met onze marketingverantwoordelijke en je collega’s voorleesactiviteiten op maat van kinderen.

Je diverse taken omvatten onder meer: 

Wij verwachten van jou... 

Wij bieden:

- Een prachtig product om samen aan te werken;
- Marktconforme salariëring;
- Een plek binnen een groeiend bedrijf!

Contact

Zie je het al helemaal zitten om mee te werken aan die talloze kinderdromen? Solliciteer dan direct en stuur je CV en motivatiebrief naar Clavis Uitgeverij t.a.v. Eva Mariën via sollicitaties@clavisbooks.com.

Clavis Conceptwinkel
Kapelstraat 10
3500 Hasselt

Clavis Uitgeverij is voor haar locatie te Alkmaar op zoek naar een

Vertegenwoordiger Nederland (m/v, voltijds)

Functieomschrijving

- Aanbieden van nieuwe titels op boekhandelsbeurzen
- Bezoeken van boekhandels met nieuwe titels en lopend fonds
- Deelname aan diverse verkoopbeurzen
- Verkoop genereren via nevenkanalen
- Communicatie tussen de boekhandel en uitgeverij
- Proactief meewerken aan verkoop en marketingplan
- Administratie en follow-up in CRM-systeem

Bedrijfsinformatie

Clavis Uitgeverij is een van de grootste kinder- en jeugdboekenuitgevers in het Nederlandse taalgebied met vestigingen in Hasselt, Amsterdam en New York, en met een sterke internationale uitstraling. Clavis bestaat uit een dynamisch en creatief team van 45 mensen die jaarlijks 300 nieuwe titels, 180 herdrukken en wereldwijd honderden licentiecontracten realiseren. Bij ons staat de liefde voor kinderen en boeken centraal.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met het volgende profiel:

Wij bieden:

- Een drukke, uitdagende en afwisselende baan, in het westelijke deel van Nederland
- Een creatief werkklimaat met veel flexibiliteit
- Salariëring volgens de cao voor het boeken- en uitgeverijbedrijf

Contact

Als je wilt meewerken aan onze filosofie ‘Wij maken kinderdromen waar’, solliciteer dan direct en stuur je CV en motivatiebrief naar: Clavis Uitgeverij, t.a.v. Eva Mariën, eva.marien@clavisbooks.com. Als je inhoudelijke vragen hebt over de functie, kun je bellen naar Caroline Mussche: 06-48017708 of Charlotte de Lannée de Betrancourt: 06-55844736.

Clavis Uitgeverij

Sint Laurensstraat 1
1811 KM Alkmaar
085-086 6200