Wij zijn te vinden op volgend adres:

Clavis Uitgeverij
Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4b
B 3511 Hasselt
België

T +32 11 28 68 68  |  F +32 11 28 68 69
BTW BE 0421.180.334  

Clavis Uitgeverij | Avain bv
Het Hooge Huys
Sint Laurensstraat 1
1811 KM Alkmaar 
Nederland

T +31 85 086 62 00
BTW NL 8092.92.075.B01 

info@clavisbooks.com

 

Clavis Conceptwinkel

1. Clavis Conceptwinkel Herkenrode
Herkenrodeabdij 4B
3511 Kuringen (Hasselt)

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 tot 17:00
Zaterdag: 10:00 tot 18:00

Maandag en zondag gesloten.
Tijdens evenementen die op zon- of feestdagen doorgaan is de winkel wel geopend. Evenementen worden aangekondigd op de homepagina.

Contact:
T +32 11 26 99 51
conceptwinkel.herkenrode@clavisbooks.com

 

2. Clavis Conceptwinkel Hasselt
Kapelstraat 10
3500 Hasselt

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 18:00

Contact:
T +32 11 26 11 31
conceptwinkel.hasselt@clavisbooks.com

 

3. Clavis Conceptwinkel Brugge
Sint-Amandsstraat 5
8000 Brugge

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 18:00

Contact:
T +32 50 60 31 36
conceptwinkel.brugge@clavisbooks.com

 

4. Clavis Conceptwinkel Alkmaar ...vanaf 5 juli 2019!
Sint Laurensstraat 1
1811 KM Alkmaar
Nederland

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 18:00

Contact:
T +31 85 086 62 00
conceptwinkel.alkmaar@clavisbooks.com

 

Volg ons ook op: facebook    twitter

 

Samen vormen wij een hecht en enthousiast team

Groepsfoto

Bereikbaarheid en parking Herkenrodeabdij

Bekijk hier het kaartje via GoogleMaps.

Met de wagen
Op de E313 (Antwerpen-Luik) neem je afrit 27 (Hasselt West). Volg de N2 richting Diest. Net na warenhuis Carrefour sla je rechtsaf. Vanaf daar volg je de signalisatie tot op de parking van de abdijsite. De parking is gratis. Vanaf de parking loopt er een door bomen omgeven voetpad tot aan het poortgebouw. Aangekomen aan het poortgebouw sla je linksaf. Je zal van ver onze Clavis vlaggen zien wapperen, deze bevinden zich aan de ingang van onze conceptwinkel, waar u zich mag aanmelden.

Met het openbaar vervoer
Neem de trein tot in het station van Hasselt. Op het stationsplein neem je bus 51 tot aan de halte Herkenrode Brug. Vanaf de bushalte zie je dan de ingang van het domein en dan is het nog wel even wandelen tot aan de abdij en de Clavis conceptwinkel.
Sommige andere buslijnen passeren ook in de buurt van onze site, kijk dit op voorhand even na op de website van de lijn: via de routeplanner kan je alle lijnen opzoeken vanaf het station tot aan de halte Kuringen Herkenrode Abdij rond het gewenste vertrekuur.
In de weekends rijden bus H01 en bus H10 zelfs het domein op tot aan de parking.

Met de fiets
De Abdijsite Herkenrode ligt tussen knooppunt 94 en 95 van het Limburgse fietsroutenetwerk, dat de hele regio verbindt. Het bezoekersonthaal is een erkend fietscafé. Er is een fietsparking voorzien.

Parking
Voor de abdijsite is er een ruime parking tussen de dreven. De parking is gratis. Parkeren in de dreven is verboden.


 

Onze missie

De wereld van morgen zal eruitzien als de dromen van de kinderen van vandaag.

Vaak geeft wat kleine jongens en meisjes spelen al aan wat zij in hun latere leven zullen doen en hoe zij hun rol in de wereld zullen invullen. Opvoeding is een van de hoekstenen van een betere wereld. Hoe vroeger attitudes verworven zijn, hoe steviger en hechter ze zijn. Met kinderboeken kun je kinderen leren omgaan met hun emoties en angsten, hun fantasie stimuleren, hun inzicht geven in eigen doen en laten, hun de verhoudingen tussen mensen leren kennen, hun het verschil tussen goed en kwaad leren zien.

Daarenboven schept een boek en zijn spannende inhoud een band tussen ouder en kind.

Als we het gedrag van volwassenen verklaren door het geluk of ongeluk dat hun kinderjaren heeft getekend, zijn we verplicht ons uiterste best te doen om de kinderen van nu een droomrijke, stimulerende en veilige tijd te bezorgen. Boeken die dicht bij kinderen en hun emoties staan, zijn daar een perfect hulpmiddel bij.

 

 

Persberichten

 

 

nieuw talent 

Clavis Uitgeverij is steeds op zoek naar nieuw talent. Jouw manuscripten, gedichten of illustraties zijn dus altijd welkom!

 

Open illustratorendagen

Je bent ook steeds welkom op onze open illustratorendagen waar je werk discreet door de uitgever beoordeeld wordt.

Dit gebeurt vier keer per jaar in onze kantoren in Hasselt en Amsterdam. Op die dag mag iedere illustrator zijn/haar werk aan een van onze uitgevers komen laten zien. Je krijgt dan meteen nuttige tips en feedback over je werk.

Zeker een aanrader om ons te overtuigen van je talent.

! Om de wachttijden te beperken, werken we met inschrijvingen. Duid dus zeker het tijdslot aan waarop jij kan langskomen, via onderstaande links per datum / locatie.

De open illustratorendagen vinden plaats in

Amsterdam op:

- donderdag 21 februari 2019
- donderdag 5 september 2019: inschrijven (OPGELET: wij verhuizen... nieuwe locatie zal ALKMAAR zijn!)

Hasselt op:

- dinsdag 5 maart 2019
- dinsdag 24 september 2019: inschrijven

Het maakt niet uit welke uitgever je kiest. We sturen geen bevestiging per e-mail, maar na het opslaan van de optie van uw keuze en het invullen van uw voor- en achternaam in de Doodle Poll, is uw inschrijving goed en wel geregistreerd en verwachten wij u op het gekozen tijdstip. Mocht u toch nog een bemerking of vraag hebben, aarzel niet om even een e-mailtje te sturen naar eva@clavisbooks.com.

Voor alle duidelijkheid, deze dagen zijn bedoeld om illustraties en beeldend materiaal te bekijken, niet om manuscripten, verhalen of tekstmateriaal te beoordelen. Voor dat laatste hanteren we onze gebruikelijke procedure (zie 'Nieuw Talent' hierboven). 

 

KeyColours Competition - International award for the best picture book concept

DE INTERNATIONALE WEDSTRIJD VOOR HET BESTE ONUITGEGEVEN PRENTENBOEK

Om de twee jaar organiseert Clavis Uitgeverij deze wedstrijd in samenwerking met de Stad Hasselt en Het Stadsmus. Deelnemers maken een prentenboek voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Een vakjury beoordeelt artistieke, literaire en kindgerichte kwaliteiten van de inzendingen. De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis Uitgeverij uitgegeven. Aan deze prijs en de prentenboeken die eruit voortkomen wordt veel aandacht besteed in de pers en op buitenlandse uitgeversbeurzen. De unieke prijs is dan ook voor veel illustratoren het begin van een succesvolle, internationale carrière.

Dus... Waar wacht je nog op? Neem alle info door op de website en blaas ons van onze sokken met jouw creativiteit!

 

Vacatures  

Clavis Uitgeverij is voor haar locatie te Hasselt op zoek naar een 

Foreign Rights Sales Executive, fulltime, m/v

Are you eager to use your language skills and sales experience in an exciting role, working at a leading children's book publisher? As part of a collaborative and friendly team, the Foreign Rights Sales Executive is responsible for the sales of our children's book titles to customers in many territories and languages.

Your key duties

About our company

For 40 years already, Clavis Publishing is one of the leading publishing groups of children's and juvenile books in Belgium, the Netherlands and in the US. We have a long and trusted reputation with publishers in over 35 language markets and we are known for our high quality co-editions; rights for books, films and television and B2B specials. Our motto is "We make children's dreams come true". We believe that our books stimulate the imagination and dreams of future generations.

Your experience and skills

We offer

- An exciting sales position at a growing and creative company;
- Working with customers from diverse cultures;
- Attractive and flexible working conditions.

Contact

For further information, contact Kristien Werck at kristien@clavisbooks.com and/or send your resume and motivation to eva@clavisbooks.com.

 

Temporary replacement of a Foreign Rights Sales Executive, for the Chinese market, fulltime, m/v

Our colleague will be temporarily absent as from February 2020. We are looking for someone who would like to face the challenge to replace her during her absence! For the job description, see above, our other vacancy for Foreign Rights Sales Executive, it is similar. However, a degree in sinology and/or experience with working with Chinese customers, is an absolute plus for this temporary assignment.

 

Clavis Uitgeverij is voor haar gloednieuwe locatie te Alkmaar op zoek naar een 

Parttime winkelmedewerker, m/v

Op korte termijn zal Clavis Uitgeverij een eigen winkel in het centrum van Alkmaar openen. Daarom zijn we op zoek naar een parttime winkelmedewerker (0,4 fte).

Functieomschrijving

Bedrijfsinformatie

Clavis Uitgeverij is een van de grootste kinder- en jeugdboekenuitgevers in het Nederlandse taalgebied. Met vestigingen in Hasselt, Amsterdam en New York heeft Clavis Uitgeverij een sterke internationale uitstraling. Jaarlijks realiseert Clavis Uitgeverij 250 nieuwe titels, 170 herdrukken en wereldwijd honderden licentiecontracten. Onze titels stimulerende fantasie, zetten aan het denken én aan het dromen. Clavis Uitgeverij gelooft dat de wereld van morgen eruit zal zien zoals de dromen van de jongeren van vandaag. Onze bedrijfsslogan is dan ook: wij maken kinderdromen waar.

Gewenst profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met de volgende eigenschappen:

Wij bieden:

- Een bijzonder fijne werkomgeving in hartje Alkmaar!
- Omgeven zijn door prachtige kinderboeken
- Marktconforme salariëring

Contact

Als je wilt meewerken aan onze filosofie ‘Wij maken kinderdromen waar’, solliciteer dan direct en stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 2 augustus 2019 naar eva@clavisbooks.com.

 

Marketing stagiair(e), m/v, voltijds

Functieomschrijving

Bedrijfsinformatie

Clavis Uitgeverij is een van de grootste kinder- en jeugdboekenuitgevers in het Nederlandse taalgebied. Met vestigingen in Hasselt, Alkmaar en New York heeft Clavis Uitgeverij een sterke internationale uitstraling. Jaarlijks realiseert Clavis Uitgeverij 250 nieuwe titels, 170 herdrukken en wereldwijd honderden licentiecontracten. Onze titels stimulerende fantasie, zetten aan het denken én aan het dromen. Clavis Uitgeverij gelooft dat de wereld van morgen eruit zal zien zoals de dromen van de jongeren van vandaag. Onze bedrijfsslogan is dan ook: wij maken kinderdromen waar.

Gewenst profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar:

Wij bieden:

- Een stage van minimaal 5 maanden
- Een interessante en afwisselende stageplek, met veel ruimte voor eigen initatief en ontplooiing
- Goede begeleiding
- Een prima werklocatie

Contact

Als je wilt meewerken aan onze filosofie ‘Wij maken kinderdromen waar’, solliciteer dan direct en stuur je periode van beschikbaarheid, je CV en motivatiebrief naar: Clavis Uitgeverij, t.a.v. Eva Mariën, eva@clavisbooks.com.