Boeken en een bruidspaar: het (beeld)verslag

Boeken en een bruidspaar: het (beeld)verslag

Voor wie het nog niet wist, Ransom Riggs (auteur van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine) trad enkele maanden geleden in het huwelijksbootje met Tahereh Mafi (auteur van de Touching Juliette-trilogie). Intussen schreef hij met Omhulde stad ook het razend spannende vervolg op het verhaal van de bijzondere kinderen én pende Tahereh haar nieuwe boek Vertrouw me. Reden genoeg voor een feestje, dachten we zo. Samen met Blossom Books (de Nederlandse uitgever van Tahereh) organiseerde Uitgeverij Clavis dan ook een heuse huwelijksreceptie.

Een horde fans trok afgelopen vrijdag in hun mooiste outfit naar Amsterdam (want zo hoort dat bij een huwelijk).Tijdens een live Skypegesprek konden ze grappige/kritische/nieuwsgierige vragen stellen aan het pasgetrouwde auteurskoppel. Meteen werd duidelijk waarom Omhulde stad niet alleen spannend, maar ook best romantisch is: Ransom Riggs is net als het hoofdpersonage Jacob dolverliefd. Zijn vrouw Tahereh inspireert hem elke dag, vertelde hij de fans. Ze gaf hem zelfs een maquette van het Weeshuis voor Bijzondere Kinderen cadeau (‘het beste cadeau dat ik ooit heb gekregen’). Die maquette liet hij trots zien met de webcam. Ransom Riggs verklapte ook nog dat hij op dit moment weer druk aan het schrijven is …

Na het boeiende gesprek en een paneldiscussie met enkele bloggers was het tijd voor … taart! De fans konden tijdens de huwelijksreceptie als allereerste in het land de boeken Omhulde stad en Vertrouw me kopen én een grappige/romantische polaroidfoto laten maken, die ze met een boodschap voor de auteurs erbij in het gastenboek konden plakken.

Hieronder vind je een beeldverslag van het heerlijke huwelijks(boeken)feest gemaakt door Martijn Schruijer, fotograaf en toevallig ook onze gewaardeerde collega.


Voor alle foto’s surf je naar onze
Facebookpagina