De Kleurboelprijs gaat naar ...

De Kleurboelprijs gaat naar ...

Clavis Uitgeverij organiseerde met de steun van de stad Hasselt voor de veertiende keer de Key Colours competitie: één van de belangrijke wedstrijden waarmee je een plaatsje kunt veroveren in de internationale wereld van de kinderboekillustratoren. Het was een zeer goede editie met 456 inzendingen uit 69 verschillende landen.

De 40 mooiste inzendingen uit deze wedstrijd werden in een coproductie met Herita – Abdijsite Herkenrode tentoongesteld in de belevingsexpo Kleurboel in het Abdissenkwartier van 9/10 tot en met 6/11. Wegens succes werd de expo  met 2 weken verlengd voor klasjes. Tijdens deze expo waren kinderen zelf de jury: zij mochten stemmen op de illustratie die zij het mooist vonden. Meer dan 1.500 kinderen brachten hun stem uit! De illustratie met de meeste kinderstemmen wint de Kleurboelprijs, een geldsom van 750 euro en dit werk wordt voorgedragen aan de uitgevers van Clavis.

De winnaar is Josephine Lambers met 'King of the Clouds'.  

Een reactie van de gelukkige winnares: 

"Van alle wedstrijden waar ik aan heb meegedaan, is Kleurboel toch wel de grootste eer. Met alle wedstrijden die ik verloor, koos een vakjury de winnaar. Maar Kleurboel deed dat anders, Kleurboel stelde de beste jury samen. Namelijk, kinderen. Het is zo bijzonder om te zien dat mijn illustratie magisch genoeg was om zo veel kinderen te betoveren. Ik hoop dat Kleurboel voor mij de eerste stap mag zijn tot mijn droom als kinderboek illustrator en schrijfster." – Josephine Lambers

 

Hou je zelf ook van kleuren en tekenen, download dan hier de kleurplaat van het winnende werk:

kleurplaat van de winnaar