Zomerlezen kids: Lees heel de zomer lang!

Zomerlezen kids: Lees heel de zomer lang!

 

Lezen is leuk. Met boeken beleven kinderen avonturen, leren ze zichzelf en de wereld kennen. Maar lezen is ook belangrijk! Kinderen die veel lezen, hebben immers een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden alle schoolvakken makkelijker.

Het belang van lezen stopt echter niet in de vakantie: bij kinderen die in de zomer niet of weinig lezen, gaat de leesontwikkeling met grote stappen achteruit. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, bij terugkomst op school een daling in leesvaardigheid vertonen van wel 30%. Kinderen die wél blijven lezen, stijgen juist in leesvaardigheid. Gecumuleerd over de basisschool zou het zomerverlies volgens onderzoek verantwoordelijk kunnen zijn voor 1,5 jaar verschil in leesvaardigheid.

Gelukkig is die terugval of zomerdip makkelijk te voorkomen als kinderen in de vakantie blijven lezen.

Daarom is er Zomerlezen Kids: een initiatief om kinderen in de vakantie aan het lezen te houden. Zomerlezen Kids biedt boekentips voor kinderen in de basisschool en leestips voor ouders. Maar ook inspirerende filmpjes, een leeskalender en leesbingo én een leuk beloningssysteem om kinderen te stimuleren: lees elke week een boek en krijg elke week een cadeautje. 

Lees, heel de zomer lang.

www.zomerlezenkids.com

Zomerlezen Kids is een initiatief van educatief centrum Willewete, Kwartiermakers en Clavis Uitgeverij