Lees de hele zomer lang

Lees de hele zomer lang

Lezen is leuk! Met boeken beleef je avonturen, leer je jezelf en de wereld kennen. Maar lezen is ook belangrijk. Kinderen die veel lezen, hebben immers een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden alle schoolvakken makkelijker. 

Uit onderzoek blijkt echter dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, bij terugkomst op school een daling in leesvaardigheid vertonen. Kinderen die wel blijven lezen, stijgen juist in leesvaardigheid. Gecumuleerd over de basisschool zou het zomerverlies volgens onderzoek verantwoordelijk kunnen zijn voor 1,5 jaar verschil in leesvaardigheid. Daarom is er nu Zomerlezen Kids: een initiatief om kinderen ook in de vakantie aan het lezen te houden.

Zomerlezen Kids biedt boekentips voor kinderen in de basisschool en leesideeën voor ouders. Maar ook inspirerende filmpjes en een uitgebreid aanbod aan leesthema’s. Deelnemende kinderen krijgen bovendien een uitdagend ‘leespaspoort’ én een leuke verrassing aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Tot slot zetten de initiatiefnemers zich speciaal in voor kansarme kinderen. Clavis Uitgeverij deelt deze vakantie maar liefst 17.000 gratis boeken en 9.000 leespaspoortjes uit via het Kinderarmoedefonds, Sint-Vincentius Limburg en de AlkmaarPas. Want lezen is voor iedereen.

Zomerlezen Kids is een initiatief van Clavis Uitgeverij, Willewete vzw en Kwartiermakers, in samenwerking met JBC.

 

www.zomerlezenkids.com