Kinderboekenfestival 2019

Kinderboekenfestival 2019

Op zondag 19 mei komen kinderboeken tot leven in Abdijsite Herkenrode. Een gezellige familiedag rond de leukste kinderboeken van Clavis met een animatieprogramma boordevol voorleessessies, creatieve workshops en doe-activiteiten.

PROGRAMMA

BEESTENBOEL!
Tok tok. Knor knor. Piep piep. Geniet van heerlijke en knotsgekke dierenverhalen. Wandel daarna binnen in onze gezellige kinderboerderij en knuffel met de diertjes. Wil jij een varkentje of een cavia op je schoot? 
van 10.30 tot 16.30 uur (om het uur is er een vertelmoment)
voor dierenliefhebbers van 3 tot 8 jaar.

LANG LEVE KAREL!
Karel is jarig! Het bekende peuterboekenfiguurtje van Liesbet Slegers viert zijn 20-jarig jubileum. Ontdek het wereldje van Karel in een leuke belevingsexpo, met o.a. het slaapkamertje van Karel en al zijn speelplekjes. Speel je mee?
Met speelse, interactieve zoektocht.

Om 14.00 uur bouwen we een verjaardagsfeestje voor Karel samen met Liesbet Slegers. Liesbet leest voor uit 'Karel is jarig', we zingen een verjaardagslied voor Karel en natuurlijk smullen we iets lekkers.
We zetten de winnaars van de Karel-kleurwedstrijd in de kijker en delen leuke prijzen uit.
Doe je mee?

Karel-expo doorlopend van 10-18 uur
vertelmoment door Liesbet Slegers om 14 uur
voor alle Karel-fans vanaf 2 jaar


LANG LEVE RIKKI!
Rikki is jarig! Het beroemde konijntje van Guido van Genechten viert zijn 20-jarig jubileum. Dat vieren we met een heus Rikki-festijn: luister naar de leuke verhalen van Rikki, doe mee met de geluidenworkshop en breng het verhaal 'Rikki aan zee' helemaal tot leven, knutsel feestkleertjes voor Rikki, proef heerlijke Rikki-wortelsoep, speel Rikki-spelletjes, doe mee met de Rikki zoektocht, knuffel met de enige echte Rikki, laat je grimeren, knutsel Rikki-oortjes en word zelf een hele lieve Rikki.
Om 15.30 uur vieren we de verjaardag van Rikki samen met illustrator Guido van Genechten. Hiep hiep hoera voor Rikki! We maken er een feestje van en zetten ook de winnaars van de Rikki-kleurwedstrijd in de kijker.

Kom jij ook?

Rikki-knutselatelier en Rikki zoektocht doorlopend van 10-18 uur
Ieder uur een vertelsessie en geluidenworkshop

Rikki verjaardagsmoment om 15.30 uur

voor alle Rikki-fans vanaf 4 jaar

Download hier het volledige programma!

LOCATIE
Clavis Conceptwinkel Herkenrode
Herkenrodeabdij 4b
3511 Hasselt
ruime gratis parking

GRATIS TOEGANG