MASTERCLASS VOOR ILLUSTRATOREN

MASTERCLASS VOOR ILLUSTRATOREN

Clavis Uitgeverij organiseert  op 5 en 6 september een masterclass voor (beginnende) illustratoren. Hoe schrijf je een scenario voor een prentenboek? En hoe begin je eigenlijk aan een prentenboek en hoe ga je concreet te werk? Twee masters geven tips!

Donderdag 5 september 2019

Hoe schrijf je een scenario voor een prentenboek?
Hoe begin je aan een scenario voor een prentenboek? Waar haal je een sterk idee? Hoe werk je dat idee uit tot een verrassend maar geloofwaardig plot? Hoe zorg je ervoor dat de lezer zich in je verhaal kan inleven?

Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens deze masterclass. Je gaat ook zelf aan de slag met enkele creatieve opdrachten.

Docent Leen van den Berg is jeugdauteur en schrijfdocent (aan het conservatorium van Hasselt, Academie de Vonk in Haasrode en bij de European Association of Creative Writing Programmes).

Vrijdag 6 september 2019 

Van a tot z een prentenboek maken
Je hebt een idee voor een prentenboek. Maar hoe begin je er nu concreet aan? Hoe maak je een storyboard? Hoe creëer je een hoofdpersonage? Hoe breng je personages tot leven? Hoe schep je de juiste sfeer in je tekeningen?


Docent Mark Janssen deelt zijn visie op illustreren en laat je concreet zien hoe hij te werk gaat. Onder zijn deskundige begeleiding ga je ook zelf aan de slag met creatieve oefeningen. En natuurlijk is er ruimte om al je vragen te stellen.

Mark Janssen is kinderboekillustrator. Hij maakte tekeningen voor meer dan 450 kinderboeken, voor Nederlandse, Vlaamse en Chinese uitgevers. Hij maakt ook prentenboeken met zelf geschreven scenario's. Heel wat van zijn boeken vonden ook hun weg naar het buitenland.

Praktisch:

Prijs per dag: 75 euro
Schrijf je in voor beide dagen, dan betaal je 140 euro

Maximum 20 deelnemers - doelgroep: beginnende illustratoren/aanstormend talent

Inbegrepen: catering (koffie-thee-water en broodjeslunch)

Programma:

• Masterclass van 10.00 - 16.30 uur
• Aansluitend maken onze uitgevers tijd om jouw portfolio met illustraties te bekijken en concrete feedback en tips te geven.

Locatie: Clavis Uitgeverij, Herkenrodeabdij 4b, 3511 Hasselt, België

Inschrijven: tanja@clavisbooks.com