WINNAAR KEY COLOURS 2018

WINNAAR KEY COLOURS 2018

 

Eva Schirdewahn uit Duitsland heeft de internationale illustratorenwedstrijd Key Colours 2018 gewonnen. Zij ontving 7.500 euro en een uitgavecontract bij Clavis Uitgeverij. Haar droom om een prentenboek bij Clavis uit te geven gaat hiermee in vervulling. 

Op 22 september werd de prestigieuze internationale illustratorenprijs ‘Key Colours’ voor de twaalfde keer uitgereikt aan een kinderboekillustrator met een droom - de droom om een kinderboek te maken dat bovendien ook echt uitgegeven wordt. Aan deze 12de editie van de illustratorenprijs namen 423 illustratoren deel uit 66 verschillende landen. 

De internationale wedstrijd voor (beginnende) kinderboekillustratoren Key Colours wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Stad Hasselt en Clavis Uitgeverij. De stad plaatst hiermee Hasselt op de internationale kaart als culturele,  creatieve én kindvriendelijke stad. Voor Clavis Uitgeverij is deze wedstrijd een talentenjacht waar nieuw potentieel ontdekt wordt.

Er is één winnaar in deze wedstrijd en die ontvangt 7.500 euro en een uitgavecontract bij Clavis Uitgeverij. Het winnende boek mag rekenen op grote internationale belangstelling. Ook tal van andere projecten uit deze wedstrijd zullen uitgegeven worden bij Clavis Uitgeverij.

 

De mooiste inzendingen tentoongesteld

De mooiste inzendingen uit Key Colours worden tentoongesteld in Het Stadsmus in Hasselt op de tentoonstelling Kleurboel, van 22 september tot 4 november 2018. Kleurboel is een tentoonstelling op kindermaat voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Kinderen kunnen niet alleen de illustraties bekijken, maar ook naar verhalen luisteren of zelf een eigen illustratie maken. Levensgrote figuren, leesstoelen, prenten op kinderhoogte en een kleurrijke aankleding maken dit een kindvriendelijke tentoonstelling, waarin de prenten tot leven komen. De kinderen krijgen ook de kans om zelf hun favoriete prentenboek te kiezen. De illustrator die de meeste kinderstemmen behaalt, ontvangt de Kleurboelprijs. 

Meer info over Key Colours: www.keycolours.com
Meer info over de tentoonstelling Kleurboel: www.hetstadsmus.be