Sámen sterk voor vluchtelingen- kinderen

Sámen sterk voor vluchtelingen- kinderen

Vluchtelingen een hart onder de riem steken. Dat proberen auteur Pimm van Hest en illustrator Aron Dijkstra met hun prentenboek Op de vlucht én met de bijbehorende scholenactie.
Daarbij hebben zij jouw hulp nodig.

Pimm en Aron zijn geraakt door de vluchtelingenproblematiek. Daarom maakten ze Op de vlucht, een prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar, dat uitnodigt en tot nadenken stemt. De auteurs willen gevluchte kinderen een hart onder de riem steken, maar daar hebben ze jouw hulp bij nodig - en de hulp van jouw klas. 

Actie
Wat zou jíj willen zeggen tegen een kind dat op de vlucht is? Dat vragen Pimm en Aron aan alle kinderen in Nederland en België. Een steunbetuiging, een wens, een vraag? Giet jouw boodschap in een gedicht, poster, brief of lied - individueel, met de klas of met de hele school. De mooiste inzendingen worden door Clavis Uitgeverij gebundeld en alle originele werken worden verspreid onder asielzoekerscentra en nieuwkomersscholen.

Juf Kiet
De bundel wordt gepresenteerd op woensdag 28 juni. Pimm reikt het eerste exemplaar uit aan juf Kiet, bekend van De kinderen van juf Kiet. Voor deze documentaire werd een jaar lang gevolgd hoe juf Kiet lesgaf aan een basisschoolklas met vluchtelingenkinderen. Ruim 50.000 mensen zagen de film in de bioscoop. Maandag 12 juni wordt de film voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie. In België draait de film momenteel in veel bioscopen.
Bij De kinderen van juf Kiet is een een impactprogramma geproduceerd, wat resulteerde in het Goed Gesprek Pakket. Dit pakket maakt deel uit van het Nieuwkomerspioniersprogramma, dat samen met Kennisland is ontwikkeld. Vanaf september is dit pakket digitaal beschikbaar. Iedere leerkracht die het lespakket downloadt, ontvangt eveneens de bundel met boodschappen van de kinderen.

#Opdevlucht
Deel jouw boodschap alvast op social media, met de hashtag #Opdevlucht. Kijk hoe Pimm dat doet via zijn Facebookpagina.

Meedoen
Wil jij Pimm en Aron helpen om vluchtelingenkinderen een hart onder de riem te steken? Stuur je inzending met wens, gedicht of tekening dan voor 2 juni naar
Clavis Uitgeverij, Meeuwenlaan 100, 1021 JL, Amsterdam of 
Clavis Uitgeverij, Herkenrodeabdij 4b, B 3511, Hasselt.
Je mag je inzending ook mailen naar: pers@clavisbooks.com 

Wie weet ben jij dan met je leerling(en) aanwezig bij de presentatie met Pimm, Aron en juf Kiet!