Winnaar Key Colours 2016

Winnaar Key Colours 2016

Op 17 september werd de prestigieuze internationale illustratorenprijs ‘Key Colours’ voor de elfde keer uitgereikt aan een kinderboekillustrator met een droom - de droom om een kinderboek te maken dat bovendien ook echt uitgegeven wordt. Aan deze 11de editie van de illustratorenprijs namen 100 illustratoren deel uit 15 verschillende landen.

De internationale wedstrijd voor (beginnende) kinderboekillustratoren Key Colours wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Stad Hasselt en Clavis Uitgeverij. De stad plaatst hiermee Hasselt op de internationale kaart als culturele,  creatieve én kindvriendelijke stad. Voor Clavis Uitgeverij is deze wedstrijd een talentenjacht waar nieuw potentieel ontdekt wordt.

Er is één winnaar in deze wedstrijd en die ontvangt 7.500 euro en een uitgavecontract bij Clavis Uitgeverij. Het winnende boek mag rekenen op grote internationale belangstelling. Guido van Genechten won in 1998 met het prentenboek Rikki deze wedstrijd, de start van een bloeiende carrière als kinderboekillustrator. Van dit boekzijn inmiddels meer dan 180.000 exemplaren verkocht in 26 landen. Naast de winnaar worden nog andere projecten uit deze wedstrijd uitgegeven bij Clavis Uitgeverij. 

De mooiste inzendingen tentoongesteld

De mooiste inzendingen uit Key Colours worden tentoongesteld in Het Stadsmus in Hasselt op de tentoonstelling Kleurboel, van 17 september tot 6 november 2016. Kleurboel is een tentoonstelling op kindermaat voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Kinderen kunnen niet alleen de illustraties bekijken, maar ook naar verhalen luisteren of zelf een eigen illustratie maken. Levensgrote figuren, leesstoelen, prenten op kinderhoogte en een kleurrijke aankleding maken dit een kindvriendelijke tentoonstelling, waarin de prenten tot leven komen. De kinderen krijgen ook de kans om zelf hun favoriete prentenboek te kiezen. De illustrator die de meeste kinderstemmen behaalt, ontvangt de Kleurboelprijs. 

Meer info over Key Colours:

www.keycolours.com

Meer info over de tentoonstelling Kleurboel:

www.hetstadsmus.be