Een wel héél speciale ontmoeting …

Een wel héél speciale ontmoeting …

 

Met boeken reis je de hele wereld over. Soms zelfs letterlijk! Anna de Bruin deed mee met onze wedstrijd rond De verhalen van Opa Eik en won zo een vakantie met het hele gezin naar Barcelona, woonplaats van de schrijver van deze boekenserie. Tijd voor een reisverslag van Anna’s mama!

‘Hoi allemaal!

Inmiddels is de vakantie voorbij en kunnen we terugkijken op een geweldige reis. Het was super in Barcelona, wat een prachtige stad. Ik vertel jullie alles!

De ontmoeting met de uitgever, de schrijver en de illustrator was geweldig. We werden hartelijk ontvangen door redacteur Helena Pons en kregen een korte rondleiding door de uitgeverij. Kort hierna kwamen Josep Lluís Badal en Zuzanna Celej, de schrijver en de illustrator van De verhalen van Opa Eik. Wat speciaal om ze beiden te ontmoeten! Ze waren ook erg enthousiast om Anna en de rest van de familie te ontmoeten.

Na de kennismaking gingen we naar een geweldig restaurant aan het strand en daar hebben we de hele middag gezellig gekletst en genoten van de lekkerste Spaanse gerechten. Zo goed als Josep kan schrijven, zo goed kan hij ook vertellen – dus Anna en haar zus hingen aan zijn lippen. Hij vertelde alle ins en outs over het boek. Hij had zelfs het handgeschreven manuscript bij zich: hij had dit nog nooit aan iemand laten zien, dus dat was erg speciaal. Hij vertelde over zijn nieuwe boeken, een spannende serie over piraten en zeemeerminnen. Wat vinden de dames het jammer dat deze niet in het Nederlands te verkrijgen is (wie weet nog een goede suggestie voor Clavis Uitgeverij?)

Anna heeft de Spaanse editie van het boek gekregen: in Nederland hebben we drie delen, maar in Spanje zijn deze boeken samengevoegd in één dikke uitgave. Josep heeft er een lieve notitie in gezet voor Anna en Suzanna heeft er een mooie tekening in gemaakt. Aan het eind van de middag was het dan toch echt tijd om afscheid te nemen, afscheid van een superspeciale middag.

Samenvattend: we hebben echt genoten. Dit was niet alleen voor Anna, maar voor ons allemaal een onvergetelijke ervaring.’