Groetjes uit Bologna!

Groetjes uit Bologna!

Hupsakee, de Bologna Children’s Book Fair zit er weer op! Superleuk, maar ook zo druk dat de dagen voorbijvlogen. Gelukkig kunnen we rustig nagenieten met de foto’s. Én met ons reisdagboek.

 

Maandag

Klaar voor de start? Af! Ons team van zeven mensen begon sterk, met 65 verkoopmeetings en 47 aankoopafspraken in één dag! Ongeveer elk halfuur was er een nieuwe ontmoeting – waarbij we constant wisselden tussen Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Italiaans en Chinees. (Onze Nele heeft zelfs enkele woordjes Koreaans geleerd, en éven dachten we dat we haar Limburgs hoorden babbelen …)

 

Dinsdag

Vandaag was de dag van de Dutch Party! Dat is de receptie van Nederlandse uitgevers, die we elk jaar trouw bezoeken. Het blijft leuk om de collega’s weer te zien. En dat na een lange en drukke dag: onze Greet alleen heeft vandaag al zo’n vijftig illustratorenportfolio’s doorgenomen. Eigenlijk zouden we een beetje op tijd in bed moeten kruipen, maar de Dutch Party roept!

 

Woensdag

De teller staat inmiddels op 195 verkoopmeetings en 115 aankoopafspraken. Indrukwekkend! Maar niet zo indrukwekkend als het avontuur van onze Roosje en onze Nele: zij werkten vanavond tot zo laat door dat de bewaking hen per ongeluk had opgesloten. Er waren heel wat telefoontjes (en heel wat Italiaanse gebarentaal) voor nodig om hen te bevrijden.

 

Donderdag

Traditioneel is donderdag een rustigere dag. Veel uitgevers en agenten zijn dan al vertrokken. De eindstand? Maar liefst 213 verkoopmeetings en 121 aankoopafspraken. Nu alle boeken en promotiemateriaal weer inpakken. En dan starten we met de follow-up. Het échte werk moet nog beginnen!

 

PSSST: De nieuwe David Walliams is onder embargo tot 19 mei, maar hij komt zeker in onze najaarsaanbieding. Het wordt een boek van 260 pagina’s in 4 kleuren
geïllustreerd, met illustraties van Tony Ross. Ongetwijfeld een topper!