Clavis Uitgeverij valt in de prijzen in Londen

Clavis Uitgeverij valt in de prijzen in Londen

Na een succesvolle beurs in Bologna, wordt Clavis Uitgeverij beloond voor haar harde werk en enthousiasme op de internationale markt. Op de eerste dag van de London Book Fair ontving de kinder- en jeugdboekenuitgeverij de London Book Fair’s International Excellence Award in de categorie ‘International Trade Children’s and Young Adult Publisher’. En dat omdat het bedrijf internationaal uitblinkt met een innovatieve aanpak en geweldige internationale verkoop en marketing. Een internationale erkenning van het boekenvak om trots op te zijn.

‘De afgelopen jaren zagen we internationale uitgeverijen almaar groeien,’ vertelt Jacks Thomas, directeur van de London Book Fair. ‘Het is schitterend om dat op deze beurs met de International Excellence Awards te vieren. Elke winnaar draagt op zijn eigen manier een steentje bij aan het boekenvak. Met veel trots geven we hen dan ook deze welverdiende erkenning, want deze mensen en organisaties zorgen ervoor dat het uitgeversvak vandaag een belangrijke, sterke en wereldwijde industrie is.’

Naast Clavis werd ook de Belgische uitgeverij Van In in de bloemetjes gezet. Belgische uitgevers werden geprezen omdat ze tot de wereldtop behoren wat betreft een innovatieve aanpak voor educatieve en kinderboeken. Naast kinderboeken en educatieve boeken waren er ook prijzen voor academische uitgevers en voor digitale innovatie. In elke categorie was er een jury van experts uit die sector. De awards werden uitgereikt in het prachtige Olympia Conference Centre, de nieuwe locatie van de London Book Fair.