Trots op Kleuteruniversiteit

Trots op Kleuteruniversiteit

Kleuteruniversiteit maakt, samen met uitgevers van kinderboeken, digitale thematische projecten voor en door leerkrachten op basis van (prenten)boeken. Daarnaast organiseert Kleuteruniversiteit ‘inspiratiedagen’ voor kleuterleerkrachten.

Het is een initiatief van juf Sanne, bekend van haar website vol lesideeën, knutselideeën en werkbladen. Clavis Uitgeverij werkt al jaren samen met juf Sanne, dus er werd niet getwijfeld toen zij het idee van Kleuteruniversiteit voorstelde.

‘Meteen deden wij met volste vertrouwen en enthousiasme mee,’ zegt Patty de Block , coördinator Marketing, Promotie en Pers Nederland. ‘Gedeelde passie voor kinderboeken en het onderwijs komen hier samen.’

Ook juf Sanne zelf is te spreken over de samenwerking: ‘Boeken horen thuis in een klas omdat daar kinderen te vinden zijn. Samen met Clavis Uitgeverij maken wij de dromen van kinderen én leerkrachten waar. Een waar dreamteam!’

Inmiddels is Kleuteruniversiteit een jaar oud. Er is veel gebeurd in dat jaar: bekendheid in het onderwijs, grote aandacht op NOT 2015 en een interview op Boekblad. Maar Clavis Uitgeverij en juf Sanne weten zeker: dit is slechts het begin.