Het zwijgen van de vossen

Het zwijgen van de vossen

In het leven van de veertienjarige Maarten is er iets gebeurd waar hij liever niet over praat. Dan ontmoet hij Anna. Die blijkt minstens zo veel geheimen te hebben als hijzelf.
Tegen de achtergrond van een (ge)wel(d)dadige natuur worden drie levens verstrengeld, dat van de 14-jarige Maarten, zijn buurmeisje Anna en de gehandicapte Chris. Wat de drie gemeen hebben, is relatieve eenzaamheid. Maarten heeft niet lang daarvoor zijn ouders verloren, Anna’s ouders zijn te druk met zichzelf en elkaar en Chris is overgeleverd aan de zorg van zijn grootvader, die hem liever kwijt dan rijk is. Het verhaal wil niet de treurige aspecten daarvan belichten, maar juist de zelfredzaamheid en de wil van jongeren om onderling nieuwe banden aan te knopen. De natuur fungeert als plek om te vluchten, om emotioneel te overleven. Eerst vooral voor Anna en Chris, daarna ook voor Maarten.

In maart 2011 won Mario van Brakel de Brabantse jeugdliteratuurprijs met dit boek. De jury prijst hem om zijn subtiele beschouwende stijl. Uit het juryrapport: "Het verhaal zit bijzonder knap in elkaar. Het is een literaire roman over het (on)vermogen om te communiceren. De beschrijving van de natuur is prachtig en soms haast magisch en met boeiende contrasten. Een mysterieuze en gedoseerde roman geschreven in een prachtige stijl die uitnodigt om veel tussen de regels door te lezen."

 

€ 14,95

mijn winkeltasje

  • ISBN 9789044811582
  • Titel: Het zwijgen van de vossen
  • Auteur: Mario van Brakel
  • Thema's: Geheimen
  • 14+ / NUR Fictie 13 - 15 jaar / 136 pagina's
  • Formaat: 203 x 143 x 18 mm

Aantal producten0

Subtotaal€ 0,00

Bezorgkosten€ 0,00

TOTAAL€ 0,00