Ellen De Decker

Ellen De Decker

Ik ben Ellen De Decker in het dagelijks leven ben ik leerkracht in een zesde leerjaar (groep 8). Op 30-jarige leeftijd besloot ik me te engageren voor een opleiding fotografie van drie jaar.  Op dat moment had ik nooit durven dromen dat dit voor mijn job als leerkracht ook een meerwaarde zou zijn. 

Omdat ik niet alleen mijn eigen leerlingen creatief wil stimuleren, maar ook hoop dat alle kinderen en jongeren geprikkeld kunnen worden schreef ik het boek “Zeg eens cheese”, de beste fotografietips voor kinderen en het boek “Fotogenie”, tips voor magische fotografie. Kinderen zijn snel weg met smartphones, tablets en multimedia. De handelingen lijken de dag van vandaag wel mee aangeboren. Waarom hen dan niet stimuleren om al deze media op een creatieve manier te leren gebruiken? 

In het boek “Zeg eens cheese”, de beste fotografietips voor kinderen” wordt op een eenvoudige manier uitgelegd want composities zijn.  Je ontdekt hoe leuk fotografie is, maar vooral hoe mooi de wereld om je heen eigenlijk is.  Met handige tips, leuke opdrachten en geheime trucjes kan jezelf aan de slag. 

Voor wie zich helemaal kan vinden in het uitleven en experimenteren met een fototoestel, is “Fotogenie, tips voor magische fotografie” een echte aanrader.  Je gaat op avontuur in je eigen creativiteit.  Je ontdekt de magie van de natuur en de magie van je eigen verbeelding.

Je leert het wonderbaarlijke zien in alledaagse dingen. Je zet je eigen wereld op z’n kop, je maakt je eigen cameralenzen, je ontdekt niet alleen hoe mooi muziek klinkt maar ook hoe mooi muziek eruitziet, je speelt met een glazenbol en nog veel meer.

Dankzij deze boeken kan je als leerkracht samen op avontuur met je leerlingen.  Ouders en grootouders kunnen  met de kinderen experimenteren tijdens leuke gezinsuitstapjes en creëren de mooiste herinneringen. Ontwikkel samen een oog voor detail en laat jullie verbazen hoe mooi de wereld er door de ogen van een kind uitziet.

 

https://sites.google.com/view/ellendedecker/homepage