Paul Oole

Paul Oole

Paul Oole (1982, Delft) groeide op als 8ste in een gezin van 9 kinderen aan de rand van een prachtig Drents natuurgebied. Al op jonge leeftijd tekende hij, met een voorliefde voor dieren en natuur. Als het even kon ging hij op zoek naar reeën of fazanten en verzon daarbij verhalen en gebeurtenissen.

Inmiddels woont Paul aan de rand van de Veluwe in Ugchelen, Apeldoorn met zijn vrouw en drie kinderen. Na de Kunstacademie ging hij werken in de logistiek als Warehouse Supervisor om zo voor zijn gezin te kunnen zorgen. Maar in 2014 begon hij weer met het maken van illustraties en beeld en koos hij ervoor om zich hier fulltime mee bezig te houden in zijn eigen Ontwerpstudio. Deze richt zich geheel op kinderen en vrolijkheid en humor staan voorop. Hij begon ook verhalen te schrijven die vol grappige situaties zitten.

Toen hij in 2016 meedeed met de internationale illustratorenwedstrijd Key Colours, pikte de jury Oole’s verhaal 'De wereld op zijn kop' eruit. Clavis besloot het uit te geven.

'Dit verhaal is ontstaan toen ik samen met mijn jongste zoon Jonathan (toen 4 jaar) situaties om ging draaien.  Er kwamen zoveel hilarische aspecten naar voren dat ik besloot dit als een verhaal te verpakken.'