Aron Dijkstra

Aron Dijkstra

Illustrator en schrijverAron Dijkstra (Sneek, 1992) tekent sinds het moment dat hij een potlood kon vasthouden. Met zijn creatieve geest hield hij er als jongen al van om verhaaltjes te verzinnen, die hij tot leven bracht met heel veel tekeningen.

Daar is nu aan veranderd, behalve dat Aron in 2011 naar Rotterdam verhuisde waar hij in 2015 een studie Illustratie op de Willem de Kooning Academie afrondde. In 2016 debuteerde hij als auteur en illustrator bij Clavis Uitgeverij met zijn prentenboek Ridder Roel de drakenvechter.

Arons tekenstijl kenmerkt zich door dynamische perspectieven, toegankelijkheid en kleurrijkheid. Hij heeft een voorkeur voor traditionele materialen zoals inkt, potlood en verf. Er komt geen computer aan te pas. Het teken- en schilderambacht bestudeert hij graag in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, waar hij werkt als museumgids en docent. Vanuit zijn woning in Pijnacker, een rustig dorpje middenin de Randstad, legt hij de hand aan nieuwe boeken en prentenboeken.