Veronique Renting

Veronique Renting

Veronique Renting

Mijn naam is Veronique Renting (1976). Ik ben getrouwd met een schat van een man. Samen hebben we drie kinderen geadopteerd uit Colombia, en we vangen regelmatig pleegkinderen op. We zijn een actief gezien waarin iedereen welkom is. 

In 2000 studeerde ik af aan de pedagogische academie en ik ging aan de slag als juf op een basisschool. Door met kinderen te praten en hen te observeren, leerde ik veel over hun belevingswereld. Later maakte ik de overstap naar het voortgezet onderwijs, waar ik nu werkzaam ben als docent Nederlands.

Als kind had ik al een ongebreidelde fantasie. Toen ik nog niet kon schrijven, bedacht ik verhalen rond mijn tekeningen. Later begon ik met schrijven op een typemachientje. Schrijven is nog steeds mijn passie: het is een uitlaatklep, een duik in een fantasiewereld – al komen mijn onderwerpen meestal direct uit het dagelijks leven. In 2010 verscheen mijn eerste kinderboek. Ik hoop dat ik met mijn verhalen kinderen inzicht kan geven en dat zij gaan nadenken over hun eigen leven.