Jelleke Rijken

Jelleke Rijken

Jelleke Rijken (1973, Wassenaar) wist van jongs af aan al dat ze leerkracht wilde worden. Ze volgde de Pabo in Den Haag en staat sinds 1996 voor de klas. Daarnaast heeft ze een praktijk om kinderen te begeleiden door middel van meditatie, coaching en massages. Ze woont met man en zoon in Voorburg.

De liefde voor boeken zat er bij Jelleke al vroeg in. Als kind kon ze volledig in een verhaal opgaan. Menig avond ging ze te laat slapen, omdat ze stiekem onder de dekens met een zaklamp verder las.

Zoon Matthijs is te jong om zelf te lezen, maar iedere avond kiest een van de ouders uit de rijk gevulde boekenkast een boek om voor te lezen. De verhalen roepen bij het kind allerlei vragen op en leiden tot boeiende filosofische gesprekken tussen ouders en kind.

Het boek Dag opa ligt Jelleke na aan het hart. Op jonge leeftijd heeft ze haar vader verloren. Deze ervaring is de inspiratie  geweest tot dit boek. Een boek waarmee ze hoopt dat er op een open en eerlijke manier over de dood gesproken kan worden, zowel door ouders als kinderen.