Pascale Moutte-Baur

Pascale Moutte-Baur

Pascale Moutte-Baur is in 1969 geboren in Marseille. Ze is gek op reizen. Na tien jaar in Duitsland woont ze intussen in Brussel. De Franse Provence zal echter altijd een speciaal plekje in haar hart hebben. Als kind keek ze dolgraag naar de illustraties in kindermagazines en bladerde ze uren door mooie prentenboeken. Je zag haar zelden zonder potlood in haar hand.

Pascale behaalde een master in Frans voor anderstaligen en gaf les aan volwassenen in Duitsland en België. Ondertussen schilderde ze verder, maar alleen haar leerlingen en kinderen zagen haar werk.

Enkele jaren later studeerde Pascale af als illustratrice aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel. Haar grafisch werk is erg uiteenlopend en gaat vaak over samenleven.

Haar huwelijk met een Duitse man die in België woonde, haar tweetalige kinderen, de herinnering aan haar kleurrijke geboortestad Marseille of haar Brusselse traject bij vluchtelingen inspireren haar om onomwonden over diversiteit te praten. Haar eerste boek, geselecteerd tijdens de Key Colours wedstrijd, gaat over gemengde gezinnen.

Pascale geeft ook creatieve workshops voor volwassenen.

http://pascalemb.wixsite.com/pascale-moutte-baur