Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch

Hoi! Ik ben Anita. Al mijn hele leven hou ik van lezen. Als kind kon ik uren in boeken bladeren, naar prenten kijken en ervan dromen dat ik ook zelf zo mooi kon tekenen. Ik bestudeerde de afbeeldingen tot in de kleinste details en verzon er dan zelf verhaaltjes bij.

Na de middelbare school volgde ik teken- en schilderlessen bij kleine galerieën in de buurt. Ik leerde daarnaast heel veel uit teken- en schilderboeken, maar heb me ook veel technieken eigen gemaakt door er gewoon zélf mee te experimenteren.

Toen mijn kinderen jong waren, las ik ze iedere avond voor het slapengaan een verhaaltje voor. Ik ontdekte opnieuw dat sommige kinderboeken echte kunstwerkjes zijn. In die tijd ontstond mijn ambitie om zelf prentenboeken te maken.

Dat lukte, want mijn inzending Woesj! werd opgemerkt door de jury van de  Key Colours International Illustrators Award 2012. Het boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij. Inmiddels heb ik al diverse titels gepubliceerd, maar nog steeds is het elke keer weer een droom die uitkomt!

www.anitabijsterbosch.nl