Luc Hanegreefs

Luc Hanegreefs

Luc Hanegreefs (1959) werkte jarenlang als journalist voor onder meer De Tijd, vrt en de nieuwsdienst van vtm. Nu verdeelt hij zijn tijd tussen schrijven en doceren aan de Hasseltse hogeschool, waar hij studenten journalistiek opleidt. In 1996 verscheen zijn eerste jeugdboek. Sindsdien publiceerde hij verschillende romans voor jongeren en volwassenen, die heel vaak gebaseerd zijn op zijn eigen reizen en ervaringen.

Over Desoto Adventurer 1961: ‘Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn jongste zoon een schaalmodel van een DeSoto Adventurer 1961, een oude Amerikaanse slee. Op dat ogenblik was ik ook geïntrigeerd door een natuurgebied in de buurt van waar ik toen woonde. Ik dwaalde er vaak rond. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er vliegende bommen neergestort, en er lag een kasteel verborgen in de bossen. Op dat alles heb ik mijn fantasie losgelaten ...’ aldus Luc Hanegreefs.

Luc geeft ook auteurslezingen in scholen en bibliotheken: hij demonstreert het wordingsproces van een verhaal, waarbij hij zijn eigen jeugdboeken als voorbeeld neemt. Hij leest fragmenten voor en vertelt. De leerlingen komen te weten hoe een schrijver zijn verhaal vormt, welke hindernissen hij moet overwinnen en waar hij zijn inspiratie haalt. Samen met de leerlingen begint hij aan een nieuw verhaal, waarbij de leerlingen aangemoedigd worden om hun fantasie te gebruiken en een creatieve verhaallijn uit te werken.
De lezingen van Luc Hanegreefs zijn een gezellige boel, waar de fantasie van de leerlingen voor een uitbundige sfeer zorgt. Heel interactief.

www.luchanegreefs.be