Lizelot Versteeg (Lotje)

Lizelot Versteeg (Lotje)

Lizelot Versteeg (1980) is geboren in Utrecht, Nederland. In 1999 verhuisde ze naar ’s-Hertogenbosch, waar ze in 2003 afstudeerde als grafisch ontwerper aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving. Hierna werkte ze in Den Bosch een aantal jaren in vaste dienst bij een ontwerpbureau. Daarnaast had ze haar eigen studio waar ze grafische opdrachten uitvoerde voor verschillende klanten en fotografeerde voor diverse doeleinden. Ook maakte ze illustraties, onder andere voor geboortekaartjes en een serie wenskaarten.

In 2009 verhuisde Lizelot naar België. Daar begon ze met haar man de onderneming Bliz IT & Design en werkte ze als zelfstandig ontwerper van thuis uit, en ook op de grafische afdelingen van verschillende kleine en grote bedrijven, onder meer voor Deloitte (een accountancy en consulting firma) en Matexi (een vastgoed onderneming).

Sinds januari 2012 is ze moeder van Lucas. In de eerste maanden die ze thuis doorbracht met haar zoontje, werkte ze een concept uit voor een serie van drie kinderboekjes: ‘allemaal dieren’, ‘allemaal kleuren’ en ‘allemaal dingen’. Vrolijke zoekboekjes waarin heel veel te zien is, en waarmee jonge kinderen spelenderwijs verschillende vaardigheden leren. Deze drie boekjes zijn in augustus 2013 verschenen onder de naam Lotje. De herkenbare stijl van de Lotje-boekjes bestaat uit vrolijke, heldere tekeningen met een simpele lijnvoering en frisse kleuren.

Kinderboeken maken is een levenslange droom van Lizelot, en ze hoopt dat er na de eerste serie nog vele Lotje-boekjes mogen volgen!