Karen Curé

Karen Curé is geboren in Gent op 20 juni 1967 en groeide op in Hasselt en Diepenbeek. Ze studeerde voor bio-ingenieur aan de Universiteit van Gent.

Haar interesses zijn: wandelen, fietsen, spaghetti eten, in bibliotheken rondlopen, knus op de zetel een boek lezen, voorlezen aan kinderen. Na haar studies vertrok ze naar Chili, waar ze vier jaar werkte. Nu woont ze in Gent met haar dochter. Hoewel de afstand groot is, dringt Chili nog dagelijks hun huiskamer binnen via de telefoon, muziek, internet, voetbal, familie en vrienden. Een eigenzinnige stukje Chili is in haar boek Het meisje dat in een doosje wilde kruipen gekropen.

Karen Curé laat tijdens een auteurslezing de jongeren kennismaken met beeldspraak, humor en spanning aan de hand van foto's (of dia’s) en korte fragmenten uit haar boeken. Vervolgens mogen de leerlingen zelf aan de slag. Ook gaat ze dieper in op de inhoud van haar verhalen waarin thema’s zoals  verre landen, heimwee, cultuurverschillen en het schoolleven in de jaren zeventig aan bod komen.