Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (geboren in Antwerpen en wonende te Brugge) kreeg een kunstzinnige en pedagogische opleiding. Zij is tevens moeder van vijf kinderen.
Sinds 1974 werkt ze intensief met kinderen. Ze leveren de grondstoffen en de inspiratie voor al haar boeken.
Schrijven doet ze al heel haar leven. Woorden en taal zijn beeld en geest voor Kristien Dieltiens. Een boek schrijven is het resultaat van jaren inzet, van verdieping, onderzoek, gesprekken en ervaringen. Haar eerste jeugdroman, Olrac, werd vrij snel vertaald in het Duits en won in 2002 de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

Kristien Dieltiens is vijftien jaar auteur/illustrator. Op haar naam staan nu 52 titels. Haar boeken worden vaak vertaald, genomineerd en zijn meermaals in de prijzen gevallen. Ze debuteerde met het prentenboek 'De gouden bal'. Dit boek blijkt een klassieker te zijn want 15 jaar na de eerste verschijning blijft de vraag naar het boek groot. Het is een troostend verhaal over de zin van geboren worden en sterven en hoe het leven van een kind of een dierbare de wereld heeft veranderd.

Kristien Dieltiens geeft auteurslezingen in scholen en bibliotheken. Tijdens een auteurslezing vertelt Kristien Dieltiens over de hindernissen die opduiken bij het schrijven en illustreren van boeken, maar ook over haar inspiratiebronnen en thema's als dood, rouw, pleegzorg, middeleeuwen en kinderverdriet. Met uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen.
Rond het boek ‘De gouden bal’ geeft ze een gecombineerde lezing samen met haar zoon Seppe Van de Berghe, de illustrator van het boek (een uur lezing + een uur workshop tekenen).