Harm Tilstra

Harm Tilstra

Harm Tilstra is in 1951 geboren in Heerenveen, Friesland. Zowel op de basisschool als op de middelbare school verveelt hij zich zo dat hij wegdroomt achter zijn nieuwsgierigheid aan. Pas op de pabo krijgt hij een beetje lol in het onderwijs. Maar omdat zijn nieuwsgierigheid naar de antwoorden op de vragen die het leven stelt, nog lang niet bevredigd is, studeert hij theologie en een beetje filosofie.
Daarna werkt hij als leerkracht in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In dienst van de Ziekenhuisschool begeleidt hij, zo goed en zo kwaad als het gaat, kinderen die kanker hebben. Daarnaast geeft hij les aan leerlingen met een psychiatrische aandoening. Ook in deze tijd stelt het leven hardnekkige vragen, ook in deze tijd zoekt hij hardnekkig naar antwoorden.
Voor uitgeverij Kwintessens in Amersfoort schrijft hij twee boeken voor scholen: wat kunnen leerkrachten betekenen voor kinderen die met een levensbedreigende ziekte of met de dood te maken krijgen. Het zijn boeken vol werkvormen: verhaal-, dicht-, doe- en tekenopdrachten.
Vanaf zijn volwassenheid schrijft hij verhalen, romans en gedichten. Tegenwoordig publiceert hij die ook.
De rest van de week werkt hij als ambulant begeleider. Hij reist langs middelbare scholen en geeft adviezen aan leerkrachten hoe om te gaan met leerlingen die moeilijk doen, omdat ze het moeilijk hebben.
Hij heeft een volwassen dochter die zelfstandig woont en rechten studeert. Zelf woont hij met zijn lief in een appartement in Hilversum.
Nog altijd is hij de nieuwsgierige dromer die boeken schrijft over nieuwsgierige dromers. Boeken voor jong en oud en zeker voor andere nieuwsgierige dromers.