Marijn van der Wateren

Marijn van der Wateren

Marijn van der Wateren, ronde twee creatieve studies af waaronder de KABK, Grafische- en typografisch ontwerp in Den Haag, voorafgaand door het Grafisch Lyceum, afstudeer richting illustratie. Toch werkte ze nog heel wat jaar als grafisch ontwerper voor ze daadwerkelijk de stap naar illustrator durfde te maken. Maar een passie kruipt waar het niet gaan kan en inmiddels vult haar boekenkast zich aardig met boeken van haar illustratieve hand.

Haar illustraties kenmerken zich door dynamiek, kleurrijk en bewegelijk. Afhankelijk van de opdracht en stijl werkt zij met aquarel, gouache en/of collage.

“Het is heerlijk om in een verhaal te duiken, je eigen fantasie daarover los te laten, karakters te bedenken en zo een verhaal beelden tot leven te laten komen.” Ze probeert er altijd iets eigens of extra’s in te stoppen wat bij haar voor nog meer verbinding zorgt. Daarnaast vindt ze het van groot belang dat haar illustraties geen vertaling zijn van het verhaal maar juist een aanvulling met daarin alle ruimte vrij te laten voor de creativiteit van de lezertjes.

Haar eerste boek bij Clavis is Een versje op de taart, geschreven door Mieke van Hooft (2021).

 

www.marijnvdwateren.nl