Susan Wallenburg

Susan Wallenburg

Susan Wallenburg (1975) raakt lange tijd geen boek meer aan. De beruchte verplichte leeslijst zorgt vaker voor afhakers en gaandeweg verliest ook Susan de liefde voor het lezen.

Pas nadat ze in 2004 moeder wordt van Samantha, worden oude boeken weer afgestoft, nieuwe boeken aangeschaft en stuk voor stuk voorgelezen. Dit wakkert haar leesvlam weer aan. Als blijkt dat Samantha het nog leuker vindt om samen verhalen te bedenken, neemt Susan al snel de pen in eigen hand.

Veel van de verhalen ontstaan vanuit gebeurtenissen in hun eigen leven. Ook het prentenboek Klaas Vaak is Boos! Op tijd naar bed gaan is voor kinderen vaak het minst leuke moment van hun dag, zo ook voor Samantha. Als Susan op een avond zegt: “Pas maar op, want als Klaas Vaak nog langer moet wachten tot jij gaat slapen, dan besluit hij vast om al die mooie dromen voor zichzelf te houden”, ziet dit allerleukste verhaal voor het slapen gaan het levenslicht.

Alle verhalen die ze bedenkt houdt ze voor haarzelf, tot ze in contact komt met illustrator Mayon Middeljans. Zij brengt op magische wijze de verhalen van Susan tot leven. Mayon’s enthousiasme over Klaas Vaak is Boos! is zo groot, dat ze besluiten mee te doen aan de Key Colours 2020 wedstrijd voor illustratoren van Clavis. 458 deelnemers uit 50 landen zenden een prentenboekconcept in. Allemaal creatievelingen die ervan dromen om een kinderboek te maken.

Mayon en Susan eindigen in de top 7. Nu maakt Clavis hun droom waar en ligt het prentenboek Klaas Vaak is Boos! vanaf september 2021 in de boekwinkels.

De eerste stap is hiermee gezet en de laatste is nog lang niet in zicht. De vlam is inmiddels overgegaan in een brandende passie voor schrijven. Van korte verhalen voor de allerkleinsten tot thrillers voor de young adult en de avonturen die Susan eerst nog voor zichzelf houdt, vinden nu stuk voor stuk hun weg naar de jeugdige lezers (en de volwassen lezer met een jeugdig hart).

Bibliografie Clavis Uitgeverij;

Klaas Vaak is boos (5+)

Mees heeft hoogtevrees (5+) (juli 2022)

Eri wil een eenhoorn zijn (5+) (december 2022)

 

www.susanwallenburg.nl