Cher

Cher is een Chinese illustrator. Ze behaalde een masterdiploma in kunsteducatie aan het Sichuan Fine Arts Institute (China) en een masterdiploma in ecologisch kunstdesign aan de Southwest Jiaotong University School of Humanities (China). Ze heeft lessen animatie gegeven op de Sichuan Normal University en het Sichuan Vocational College, en ze heeft lessen ecologisch design gegeven op het Sichuan Tourism Institute. Bovendien heeft ze gewerkt als artiest en materiaalmodelleur bij de Shenzhen Haizhitong Game Company.

Momenteel werkt ze als voltijds illustrator voor een bekend cadeaubedrijf. Ze is lid van de U.S. Artists Association, heeft covers voor meer dan twintig landelijke magazines getekend en heeft meer dan tweehonderd boeken gepubliceerd. Haar werk wordt gewaardeerd door kunstverzamelaars over de hele wereld. Cher’s reputatie heeft haar zelfs de kans gebracht om portretten voor Hollywoordster Angus en Amerikaanse luchtmacht kolonel Carlo te schilderen. Haar talent is echter niet beperkt tot kunst en schilderen, aangezien ze met haar printillustratiewerk haar ontwerptalent heeft bewezen aan de modewereld tijdens de New York Fashion Week in 2016.

Cher’s boek Phoenix Valley heeft de National Five One Project Award van de publiciteitsafdeling van de Chinese communistische partij gewonnen. Haar prentenboek Daddy, don't be afraid is geselecteerd als één van de top vijftien van de Chinese kiesdistricten op de Biënnale van Illustratie Bratislava in 2017. Haar prentenboek Change Mom won de Dangdang Original Book Award en de National Most Beautiful Picture Book Award in 2016.