Jan Wouters

Jan Wouters

Jan Wouters (Brecht, 1961) woont en werkt in Brecht, waar hij als leerkracht verbonden is aan GBS De Sleutelbloem. Al sinds zijn kindertijd is hij een boekenwurm en een stripliefhebber. Daarnaast is hij reeds meer dan dertig jaar actief als auteur.

Hij schreef tal van gedichten, verhalen, WO-dossiers, interviews, … voor de tijdschriften van Uitgeverij Averbode, publiceerde meerdere boeken (Regen van limonade, Het aapje van de klas, Klankbord, Voetspoor, …) en werkte mee aan handleidingen voor de lagere school. Verder schreef hij heel wat liedteksten en verschenen er meerdere cd’s (SuperDag, het Damiaanlied, …). Naar aanleiding van 800 jaar Hoogstraten schreef hij de musical Gelmel, het land van mijn dromen.

De laatste jaren schrijft hij wekelijks een cursiefje voor enkele regionale edities van Kerk en Leven (Klankbord) en focust hij zich in Voetspoor, op tocht door het Brechtse verleden op de geschiedenis van zijn geboortestreek. Maandag is zijn eerste prentenboek en zijn debuut bij Clavis Uitgeverij.