Rien Broere

Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is schrijver van romans en kinderboeken. Rien Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Rien Broere zich bezig met schrijven. Aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten, later werden het vingeroefeningen voor de serieuzere literatuur. In 1992 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zijn gezin (vrouw, twee zoons) keerde hij terug naar zijn geboorteplaats.

Vanaf die tijd ging Rien Broere naast romans ook jeugdboeken schrijven. Inmiddels zijn er ruim honderd kinderboeken van hem verschenen. Een groot deel hiervan schreef hij in opdracht van educatieve uitgeverijen voor basisscholen, maar ook bij De Harmonie, De Eenhoorn en Clavis Uitgeverij zijn of worden jeugdboeken van hem gepubliceerd.

Naast schrijven is Rien Broere een verwoed lezer. Wekelijks verzorgd hij een boekenrubriek voor een (lokaal) radio- en tv-programma, waarin hij recent verschenen literair werk bespreekt.

De overgebleven vrije tijd besteed hij graag aan film- en theater- of museumbezoek.

www.rienbroere.nl