Mieke Goethals

Mieke Goethals

Mieke Goethals (1971) groeide op in Kuurne, als nakomertje van 5 kinderen. Als kind tekende, schilderde, knutselde en naaide ze een ganse fantasiewereld bij elkaar. Zo voelde ze zich nooit alleen. Ze ontwierp stripverhalen, prentboeken, lappenpoppen en kartonnen huizen. De huizen werden alsmaar groter met meer en meer kamers. Wegens plaatsgebrek stonden onder alle bedden ingerichte schoendoos-kamers.

Mieke studeerde interieurarchitectuur en volgde avondschool grafisch ontwerp. Ze woont in Gits met haar man, 3 kinderen en 2 katten.

Sinds 2010 runt zij haar eigen bescheiden ontwerpstudio: Creamanie. In 2013 kochten zij en haar man een loft in Roeselare en verbouwden die eigenhandig tot co-working place: Crealoft. Nu heeft Mieke een stel ontzettend sympathieke collega coworkers.

Mieke ontwierp de eerste jaren zowel communicatiemateriaal als interieurs. In 2015 behaalde ze het Design X 50 label (initiatief van Design Regio Kortrijk­­­) met het vernieuwende ontwerp van de car store Debusseré. Nu richt ze zich hoofdzakelijk op grafische vormgeving voor bedrijven.

Met alle verhalen en fantasieën die al sinds haar kindertijd haar hoofd bevolken, besloot ze iets te doen. Ze is naast haar klantopdrachten begonnen met het ontwerpen van kinderboeken, haar ultieme kinderdroom. “De Kerstman op cadeautjestocht” is haar eerste kijk- en zoekboek. Het brengt haar 2 grootste passies samen: tekenen en interieurs. Mieke gelooft heel sterk in de maakbaarheid van geluk. Haar lijfspreuk: “the best way to predict the future is to design it” (een uitspraak van Buckminster Fuller, architect).

 

www.creamanie.be

www.crealoft.be