Kiek Manasse

Kiek Manasse

Kiek, geboren in Drenthe, opgegroeid in het midden van Nederland, dicht haar geslotenheid open door te spelen met taal en beeld, in blijvende verwondering over het buitengewone, alledaagse.

Haar onbevangen kijk op de mensen, de natuur, en het verwerken ervan, veelal in de stilte die ze daarvoor nodig heeft, hebben altijd een groot onderdeel van haar leven gevormd. Via expressie kan ze zijn wie ze is.

Het publiceren van poëzie doet ze sinds 2004. Enkele van haar gedichten verschenen in verzamelbundels, onder andere bij De 100 beste gedichten uit de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd (Uitgeverij Augustus, 2009)

Voor kinderen schreef zij eerder met veel plezier in een blad voor tuinders, versjes gemaakt voor kinderen over de seizoenen.

Daarnaast verscheen in het voorjaar van 2017 een kinderboek van Kiek  'Een wolk op poten'. Filosofische verhaaltjes voor kinderen die graag over het ‘gewone’ nadenken en hierin het ongewone willen tegenkomen.

Bij Clavis debuteerde zij in 2019 met een prentenboek  'Arno wil graag broer zijn'.

 

Op haar vierde maakte Kiek haar eerste boekje. Met een nietmachine werd het papier, haar grootste vriend, bij elkaar gehouden.

Meer over haar werken en publicaties is te vinden op haar sites.

 

https://kiekmanasse.wordpress.com/

https://kiekmanasse.exto.nl/kunstwerken.html