Gemma Geurts

Gemma Geurts

Gemma Geurts is pedagoog en woont in Amsterdam-Noord, waar ze vanuit haar schrijfkamer vrachtschepen van over de hele wereld over het IJ ziet varen.

 In Gemma’s historische roman De laatste vier dagen (2021, 15+) vertelt een hond over zijn baasje Djibriël, die de adviseur wordt van een kindkoning in het middeleeuwse Zuid-Frankrijk van 1222. Djibriël komt in aanvaring met de rooms-katholieke inquisitie en dreigt zijn leven te verspelen. De laatste vier dagen is een roman over onverdraagzaamheid, liefde en de vrijheid van denken.

 Gemma’s jeugdboek Sophie en de drakentranen (2019, 9+) werd genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2020. Sophie en de drakentranen is een grappig en spannend verhaal voor iedereen vanaf 9 jaar over een verdrietig meisje dat ruiten kapotgilt, waardoor ze flink in de problemen komt, en over een geheim draakje.

 Gemma werkte in het jeugdwerk, het basisonderwijs en in het hoger beroepsonderwijs als docent educatieve mediaproducties. Met de kleuters in haar klas deed ze spelletjes met taal en samen maakten ze boeken over hun belevenissen op een ouderwetse drukpers.

 Gemma komt graag op bezoek bij scholen, boekwinkels, bibliotheken en jongerencentra om te vertellen over haar werk, eruit voor te lezen en te spelen met taal. Zie voor meer informatie de Schrijverscentrale: deschrijverscentrale.nl/auteurs/1375366

Website Gemma: gemmageurts.nl

Boektrailer: https://www.youtube.com/watch?v=w6bW_Dye2Bc