Anthony Horowitz

Anthony Horowitz

Als je Anthony Horowitz om een biografie vraagt, krijg je de gekste dingen toegestuurd. Eén ding staat echter altijd vast, hij is geboren in Groot-Brittannië op 5 april 1955. Een tweede vaststaand feit is dat hij getrouwd is met Jill Green en twee kinderen heeft, Nicholas en Cassian.
Verder vertelt hij dat zijn grootmoeder een monster was, zijn vrouw een monster is en zijn twee kinderen beginnen te huilen bij volle maan. Zijn eerste boek ‘Daar ga je, Frederick K. Bower’ publiceerde hij op zijn eenentwintigste. Hij schrijft ook erg veel voor televisie. De bekendste series zijn Midsomer Murders en Poirot.

Anthony Horowitz werd wereldberoemd met zijn succesvolle reeks rond Alex Rider, een veertienjarige spion voor de Britse geheime dienst.
Van deze populaire spionagereeks zijn wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht en de boeken zijn vertaald in 28 talen.
In 2007 werd Horowitz in Engeland uitgeroepen tot Auteur van het jaar door de British Book Industry Awards, de Oscars van het boekenvak.

www.anthonyhorowitz.com